Geocaching in Amerongen: Het Zuilensteinse Puzzelbos (CNE)

Het Zuilensteinse bos kan je terugvinden in Amerongen en na de doortocht van het CNE-event is er in dit bos en leuke Geocaching route terug te vinden. CO Tedonus vertelt graag over de ronde Het Zuilensteinse Puzzelbos en daarvoor gaat hij terug naar het begin van het CNE.

Het ontstaan van CNE

Het begon namelijk allemaal bij een idee van BvVeen. Hij organiseert wel vaker kleine events, maar wilde het graag een keer wat uitgebreider aanpakken. Om dit voor elkaar te kunnen krijgen kon hij wel wat hulp gebruiken. Al snel werden wij gevraagd om onderdeel te worden van de organisatie.

Toen moesten we nog gaan nadenken over een naam. Als team Tedonus waren we tijdens een cache wandeling, want wat zouden we anders doen, wat aan het sparren en kwamen we op de naam ‘CNE’. Het Cultuur en Natuur Event. Al snel daarna was de eerste meeting en hadden Pc_Queen en Flash! zich ook aangesloten bij de organisatie.

We waren het er allemaal over eens waar het event voor moest staan: de mensen laten proeven van de cultuur van een prachtige locatie, het ontdekken van de natuur in de omgeving en kwalitatieve caches.

Ieder zijn Geocaching specialiteiten

Elke CO binnen ons team heeft zo zijn eigen kwaliteiten die samen uiteindelijk voor een prachtig event hebben gezorgd en een mooie serie caches. BvVeen is goed met het leggen van contacten en houdt de administratie goed bij. Pc_Queen specialiseert zich in 3D-geprinte caches en heeft ook onze prachtige website gebouwd. Cindy van ons team heeft hier aan bijgedragen met haar ontwerpen, zij heeft ook het logo voor het CNE event ontworpen. Jack van ons team is weer zo creatief dat hij meer ideeën heeft dan tijd om ze uit te werken. En dan tot slot Flash! Hij is van onschatbare waarde door zijn lokale kennis als inwoner van Amerongen waar het event heeft plaatsgevonden.

Het event staat zoals eerder gezegd voor Cultuur en Natuur, en dat hebben we zo goed als mogelijk in onze caches naar voren laten komen. Met interessante en leerzame routes door Amerongen, maar ook door de natuur zoals in het Zuilensteinse Bos.

Het Zuilensteinse bos vol Geocaching veldpuzzels

In dat Zuilensteinse bos hebben we onze eigen route voor het CNE geplaatst. Deze Geocaching route bestaat uit negen traditional caches met een bonus, maar er zit wel een addertje onder het gras. Bij elke cache krijg je een stukje informatie over de natuur op de cachepagina. We vertellen over de verschillende dieren en planten die in het bos te vinden zijn, maar ook bijvoorbeeld over de Gulden Snede. Dit is een patroon wat je overal in de natuur terug vindt, bijvoorbeeld bij dennenappels en zonnebloemen. Met de hulp van deze informatie maak je het jezelf iets makkelijker om bij het logboek te komen. Het zijn namelijk allemaal veldpuzzels. De één iets moeilijker dan de ander, maar allemaal heel goed te doen voor de gemiddelde geocacher.

Deze ronde ligt daarnaast ook nog in een prachtige, gevarieerde en bosrijke omgeving. Maar let wel op, deze wandeling ligt op de Utrechtse Heuvelrug. Dus houd ook rekening met wat verticale meters. Na een paar uur wandelen en puzzelen ben je weer terug op de parkeerplaats. Ben je benieuwd naar de leuke veldpuzzels in het Zuilensteinse bos? Ontdek dan hier de eerste cache van deze route: GCA4E9M

Beleef meer van CNE23 in en om Amerongen

En natuurlijk hebben alle ander CO’s ook hun steentje bijgedragen met hun eigen mooie routes en caches in de buurt. Zo kun je een prachtige dag of weekend vullen in het mooie Amerongen. Ontdek snel alle caches van het cultuur en natuur event op de website.

We hopen dat we jullie interesse hebben gewekt en wensen jullie veel plezier met onze en natuurlijk ook alle andere caches van het CO-team van CNE. We kijken uit naar jullie logjes. En wie weet ontmoeten we elkaar op het Cultuur en Natuur event in 2024. Wil je meer weten over wat ons event allemaal te bieden heeft en wat we allemaal van plan zijn in 2024? Schrijf je dan in op de website en word als eerste op de hoogte gehouden.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.