Wat als AI onze geocaches zou verstoppen?

Het werd eens tijd dat we het zouden hebben over artificiële intelligentie. Na de lancering van ChatGPT eind 2022 kwam de wereld van AI in een stroomversnelling met heel wat toepassingen en nieuwe tools. Zo kan je nu ook foto’s laten maken die helemaal AI gebaseerd zijn. Wij zijn alvast heel benieuwd wat dit oplevert als we dit combineren met Geocaching: met enkele prompts krijg je reeds een afbeelding binnen enkele seconden.

Let op: AI doet heel hard zijn best en het werkt inspirerend, maar 100% waarheidsgetrouw is het natuurlijk niet. Wat vind jij van de resultaten en ben je zelf ook al eens aan de slag gegaan om AI te gebruiken voor het genereren van (geocaching) afbeeldingen?

Geocache in het bos

Het goede nieuwes is dat AI het concept Geocaching begrijpt. Een simpele zoekopdracht waarbij je vraagt om een geocache in een bos te tekenen leverde deze mooie resultaten op. 2 dingen vielen ons meteen op: hoewel de geocaches een mooie camouflage hebben, zijn ze niet echt verstopt en de containers zelf zijn niet helemaal herkenbaar als standaard geocaching conatiners. Maar een goede eerste poging!

Geocache in een boom

We vonden dat de geocache best wel wat meer verstopt mocht worden en dus vroegen we of deze in een boom verstopt kon worden, als geocache container wilden we een meer herkenbaar resultaat in de vorm van een munitiekist.

Petling in een paaltje

Nog zo’n herkenbare geocachecontainer is een petling, deze kan je makkelijk wegsteken in een paaltje. Combineer dit met een herkenbaar Nederlands veld en je krijgt best wel een verrassend resultaat te zien.

Andere geocaching containers AI voorbeelden

Ligt het aan onze prompt of is dit nog een brug te ver: enkele heel gekende geocaching container soorten laten generen door AI leveren best wel grappige plaatjes op. Een reuze-filmrolpotje onder een bank, een openklapbaar vogelhuisje en een magnetische nanocache.

Geocaching in Steden

Ook in steden kan je geocaches verstoppen: herken jij de 2 steden die we in onze prompt hebben gestoken? De eerste afbeelding was niet meteen een geslaagde test en na verschillende extra pogingen kregen we een ietwat beter resultaat in de vorm van de tweede afbeelding. Oja: de stad in de eerste afbeelding is Antwerpen, de tweede is Rotterdam.

Hengelcaches

In de Lage Landen zijn er best wel wat hengelcaches te vinden: benieuwd of onze AI vriend dit ook reeds zou kennen. Buiten het feit dat de geocaches soms groter zijn dan de mensen, lijkt dit nog wel ok te zijn.

Tools & travel bugs

Moeiteloos werd er een afbeelding gemaakt van Geocaching tools, op basis van de vele lijstjes die op het internet te vinden zijn kan hij een vrij goede samenstelling maken. Herken jij alle tools in de afbeelding? Anders is het als we vroegen om een Travel Bug te maken: vermoedelijk is dit een nog ietwat te moeilijk concept voor AI.

Een nieuw geocaching logo?

Wat als je AI een nieuw geocaching logo laat maken? Dan kan dit misschien wel een inspiratiebron zijn. Alleen mag het woord geocaching dan wel correct geschreven worden natuurlijk.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.