Geo-Arts in kaart gebracht

Het ontstaan van een Facebook groepke

Op 20 september 2017 is de Facebook-groep Geocaching Geo-Arts NL en BE tot het leven geroepen. Waarom? Omdat er een jongetje van 14  genaamd Willy boy1 weer eens wilde ideeën had en dit idee maar snel snel waar had gemaakt, een Facebookgroep voor geo-arts! Doordat ik reclame maakte in andere geocaching groepen kwam het aantal leden er vlot bij. Toen kwam het idee om alle geo-arts van België en Nederland op te lijsten in een Excel document.

Na een tijdje de lijst van geo-arts bij gehouden te hebben liet ik dit af en toe wel eens liggen omdat dat zo immens veel werk was. Ik hield de lijst bij doormiddel van berichten te plaatsen met de vraag welke geo-arts er ontbraken die de leden dan in de reacties plaatsten. Niet de beste methode want ondertussen kwamen er nog andere reacties bij waardoor je veel door elkaar begon te halen.

Geo-art lijst die regelmatig wordt geupdate

Begin 2019 kwam er een derde beheerder bij, EveRan2013. Hij wist wel van aanpakken. Hij maakte onmiddellijk een goed systeem om geo-arts te verzamelen en in de lijst te plaatsen. Dit deed hij doormiddel van een online invul document. Hij maakte twee soorten, een lijst voor geo-arts die er nog niet in staan: dan moet je de gc code van de eerste geocache geven, de naam, de plaats, en de vorm van de geo-art. zodat deze verwerkt kan worden in het systeem.
De tweede lijst dient om fouten door te geven: hier selecteer je welke geo-art er een fout bevat in de lijst, dat kan gaan van foute locatie tot foute vorm van geo-art. De lijst zal elke maand worden geüpdatet door EveRan2013.

Een interactieve kaart met alle geo-arts

Later in 2020 is er nog iets nieuw gekomen, ook uitgedokterd door EveRan2013. Hij heeft een interactieve kaart in elkaar gestoken waar je elke geo-art kan zien liggen (onopgelost uiteraard). Dit kan handig zijn voor snel even te kijken waar de geo-art ligt voordat je hem gaat oplossen. Zodat je niet gaat oplossen en dan opeens te weten komt dat deze toch te ver weg ligt om hem ooit te kunnen gaan lopen.

Staat er een geo-art niet op de kaart volgens jou? Dan kan je deze via dit formulier aanmelden.

Doel van deze groep

Het doel van onze facebookgroep is nog altijd om geocachers bij elkaar te brengen en daarnaast de geocachers op de hoogte te brengen van de geo-arts die er allemaal zijn. Dit via de Excel lijst die altijd te vinden is bij de bestanden van de facebook groep. Met dit verleden zitten we vandaag aan meer dan 3000 leden. Waar we alle twee als beheerder zeer trots op zijn om dit te mogen beheren.

Daarnaast blijft het uiteraard een doel om alle geo-arts die ontstaan in België en Nederland toe te voegen aan de lijst en kaart. En natuurlijk is het de bedoeling om de huidige lijst up-to-date te houden.

Regels

De regels van de groep zijn een beetje vanzelfsprekend.

  1. Wees altijd beleefd en plaats geen beledigende of haatdragende reacties.
  2. Zorg ervoor dat je account genoeg beveiligd is zodat er geen ongewenste spam in de groep komt te staan. Als dit wel gebeurd zal je er op aangesproken worden via een privé bericht. En Je krijgt het advies om je wachtwoord te veranderen. Ook word je voor een week op stand-by gezet om toekomstige spam te vermijden. Als je na die week nog steeds spam plaats (wat je vaak zelf niet weet omdat je gehackt bent) word je nog een keer op de hoogte gebracht om je wachtwoord te veranderen. Doe je dit nog steeds niet dan word je zonder pardon uit de groep verwijderd.
  3. Ook respecteren we ieders privacy, deze groep gaat over geocaching. Een hobby, dus niet over andermans privéleven. Zien we hieromtrent ergens een discussie ontstaan worden deze reacties onmiddellijk verwijderd en de leden hierop aangesproken.
  4. Het gebruik van lijsten die we op deze pagina zetten is toegestaan voor privé gebruik. Indien je een lijst op je site wil zetten moet je altijd toestemming vragen, indien niet gevraagd gelieve dit dan te verwijderen… anders volgt een ban!

1 gedachte over “Geo-Arts in kaart gebracht”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.