Happy Stones: kleurrijk beschilderde steentjes

Na maanden ziek geweest te zijn (borstkanker), vonden Ed en ik (Eikenhofjes – je kent ons misschien wel van het rondje Mooi Maasland) het wel een goed idee om een frisse neus te halen. Van al dat binnen zitten word je ook niet fit, zowel lichamelijk en geestelijk.

Ik had nog helemaal geen energie door alle chemo’s en operaties, maar doordat wij de hobby geocachen hebben, ga je toch eerder even naar buiten om wat caches te vinden. Je hoeft niet ver te lopen om het dan naar je zin te hebben. En aangezien wij onszelf best fanatiek mogen noemen, móesten we natuurlijk weer even de hort op. 🙂

Mijn eerste Happy Stone

Deze keer kozen we voor de Hoekse waard. Een mooi stukje Nederland en de caches lagen niet ver van elkaar vandaan. Dus als ik het niet meer zou redden, konden we snel weer terug naar de auto. Ed is altijd een meester in het uitzoeken van caches op maat, dus ik had er alle vertrouwen in.

Na alle caches gevonden te hebben in een looptempo van een bejaarde, liepen we richting de auto. Iets ervoor kon ik niet meer lopen van de vermoeidheid en zag op een mooi heuveltje een bankje staan. Alsof die er voor mij neergezet was. 😃 De zon ging schijnen en ik streek neer op het bankje. Daar zag ik in mijn ooghoek iets liggen. Het bleek een mooi beschilderde steen te zijn! Een Happy Stone. Even voor de uitleg: een Happy stone is een steen die beschilderd is door zomaar iemand en hem ergens neerlegt om de vinder blij te maken. Je mag hem houden of ergens anders neerleggen om weer iemand anders blij te maken. Er zijn inmiddels al een aantal nieuwe groepen bijgekomen met enthousiaste mensen.

Ik geloof niet in toeval, dit had zo moeten zijn. Helemaal uitgeput in het zonnetje na een ziektebed en dan zoiets moois tegenkomen. Je snapt wel dat mijn glimlach enorm breed was! En ik een traantje moest wegvegen.

Zelf ook Happy Stones maken

Eenmaal thuisgekomen borrelde het idee op om ook zelf Happy Stones te gaan maken. Wat is er nou mooier dan mensen blij maken met iets simpels als een steen? Ik ben best creatief, dus dat is geen probleem.

Na verf gekocht te hebben en een Facebookpagina (Happy Stones DL) aangemaakt te hebben, ging ik aan de slag en had ik al gauw zo’n 100 stenen geverfd. De stenen vond ik tijdens onze geocache-tochten, Ed zocht de cache, ik zocht de zwerfsteen (en soms ook de cache natuurlijk). Leuke combi toch?😄 En inmiddels weten heel wat mensen dat ik stenen schilder, dus bijna elke dag liggen er wel steentjes voor de deur. Neergelegd door vrienden of het buurjongetje die fanatiek stenen zoekt voor mij. Hij krijgt zo nu en dan een beschilderde steen terug als dank. 😉

Happy stone: een perfece Geocaching goodie

Eerst liet ik de zwerfstenen vrij in ons dorp De Lier, maar al gauw kwam het idee in ons op om ze ook in caches te leggen als goodie. Soms met het geocachelogo, soms met een gezellige tekening erop. Ook geef ik (geocache)vrienden stenen van mij mee als ze een dagje gaan cachen. Hoe groter mijn Happy Stone bereik is, hoe meer mensen ik een glimlach op hun gezicht kan toveren! Vooral in deze coronatijd.

Ik zit nu inmiddels al aan de 650 stenen en ben nog lang niet klaar met deze hobby die je prima kan combineren met geocachen!

Alles over Happy Stones

Wat zijn Happy Stones?

Een Happy Stone is een steen die beschilderd is door zomaar iemand en hem ergens neerlegt om de vinder blij te maken.

Wat moet je doen met Happy Stones?

Een Happy Stone die je vindt, mag je houden of ergens anders neerleggen om weer iemand anders blij te maken. Idealiter laat je deze ergens achter zodat hij makkelijk door iemand anders gevonden kan worden.

Wat is het idee achter een Happy Stone?

Het doel is dat deze kleurrijke stenen ‘op reis’ gaan, zo worden steeds nieuwe vinders blij gemaakt als ze een Happy Stone kunnen vinden.

Waar liggen de Happy Stones?

Happy Stones worden toevallig gevonden, vaak liggen deze op goed zichtbare plaatsen. In principe zou je deze overal kunnen vinden, ten minste als er stenenschilders in de buurt zijn. Op Facebook kan je enkele Happy Stones groepen terugvinden waardoor je kan ontdekken waar ze actief zijn.

Zijn er andere benamingen voor Happy Stones?

Happy Stones zijn ook gekend als zwerfstenen, Doodle Stones, kindness rock, rock painting & Kei tof.

35 gedachten over “Happy Stones: kleurrijk beschilderde steentjes”

  • Hey GEOrg!
   Heel erg fijn dat je op deze manier de taal wil leren.

   Bij deze heb je ook geleerd dat het ‘de taal leren’ is in plaats van ‘de tal leeren’. 😉

   Beantwoorden
 1. Toevallig zag ik er gisteren een liggen in de Hoekse Waard. Er verscheen een glimlach. Maar nu weet ik dat ik hem had mogen meenemen. Ik ken nog wel iemand waar ik graag zo een glimlach breng. Dus de volgende keer gaat ie mee.
  Keep up the good work.
  Thnx.

  Beantwoorden
 2. Vandaag vond mijn dochter er één bij haar school. Kan je vertellen dat ze een enorm grote glimlach op haar gezicht had toen ze ermee aan kwam lopen. Super leuk!

  Beantwoorden
 3. Dit vind ik nu een super leuk idee! Ik ga ook aan het verven. Toevallig had ik er al een aantal gemaakt. Gewoon met acrylverf en daarna afgewerkt met lak. Dat moet goed genoeg zijn toch?

  Beantwoorden
 4. Super leuk! Ik had er al eerder over gelezen. Ik ga ook maar eens aan de slag. Misschien leuk voor mij klas (groep 3 ) om te vinden in deze thuiswerkperiode!

  Beantwoorden
 5. Wij hebben er vanmiddag 3 gevonden op het Mantingerzand. Ze waren een paar dagen eerder gedateerd en gemaakt door keigaaf.
  Ik heb er foto’s van gemaakt, ze zijn prachtig en lief en mooi gemaakt.
  Wij hebben ze laten liggen, omdat er meer mensen aan het wandelen waren, zodat die er ook van kunnen genieten.
  Dank je wel voor het maken keigaaf.

  Beantwoorden
 6. Heel leuk idee! Gaan we ook doen met een vriendinnen groep van 12 tennissters die jaarlijks een paar dagen uitgaan.
  Kun je me vertellen welke verf en lak je het beste hiervoor kunt gebruiken?
  Dankjewel alvast, groeten, Tiny

  Beantwoorden
  • Ik maak ze met acryl verf, kleine details met acryl stiften. Goed laten drogen evt met föhn. Lak ze af met blanke vernis uit spuitbus, dunne laag niet te dichtbij. Kan ook met blanke vernis en een kwart. Er is veel te koop bij de Action,

   Beantwoorden
 7. hoi, nou echt tof.. ik gingnet ff pinnen lag er dus een steenwat ontzettend leuk. Ik maak zelf kleine flesjes ook als soort talisman. Ben heel creatief en heb al ideeën om dingen voor kinderen te organiseren( speurtochten ofzo) en nu ik die steen heb gevonden voelt dat echt als een soort “teken” dat ik op goede weg ben. dank jullie hiervoor! Ik ga ook stenen maken en zal de “tocht” voortzetten X Wendy

  Beantwoorden
 8. Leuk die stenen.
  Ik maak ze ook en laat ze achter in de Caches. Veel leuker dan alle rommel die je er af en toe in vindt. Ook woodies vind ik leuk om te vinden, maar hier zit toch een persoonlijker touch aan.
  Hoop dat meer mensen dit gaan doen. Het is een leuke hobby bij een leuke hobby.
  Groetjes Margot van Geopaul1949

  Beantwoorden
 9. Een ontzettend leuk idee, maar als natuurbeschermers raden wij dit af om deze Happy Stones in de natuur te verstoppen. Verf hoort niet in de natuur thuis en schaadt flora en fauna. We begrijpen dat je er andere mensen mee blij maakt, maar de natuur niet. Laat de stenen achter op een terras, schoolplein, op de parkeerplaats of in een geocache, maar alstublieft niet in de natuur.

  Mvg GeoNatuurbeschermer

  Beantwoorden
  • Bedankt voor de terechte opmerking. Bedoeling is dat deze Happy Stones op plekken gelegd worden zodat ze gevonden worden. In geocaches, op bankjes, …

   Beantwoorden
 10. Ik vond er op 30 maart 2021 eentje op een paaltje bij de camperplaats en brug bij Grave. nr. 7948. We hebben hem meegenomen en zullen hem op één van de fietstochten weer ergens neer leggen.

  Beantwoorden
 11. Lang geleden eentje gevonden op mijn hekje. Heb het steentje nog en denk nu het kwam op ’t goede moment!
  Bedankt hiervoor, dit soort gebaren zijn soms zo belangrijk voor iemand!

  Beantwoorden
 12. Zojuist mijn eerste happy stone gevonden. Omdat ik niet precies wist over en hoe het wat, ging ik zoeken op Google. Het eerste verhaal is deze en ik zit hier nu met dikke tranen. Ook ik heb een zwaar jaar achter de rug door borstkanker en sinds februari 2021 eindelijk klaar met alle chemo, operaties en bestralingen. En vind dus ook een happy stone!
  Kan gewoon geen toeval zijn! Ik ben in ieder geval happy, borstkanker verslagen en een happy stone vinden

  Beantwoorden
 13. Mijn zoon vond er vanmiddag 2 en heeft er 1meegenomen uit het beverbos in Zeewolde ,hartstikke leuk !die van hem komt uit groningen 9602 IL stond op de onderkant fijne dag van Jenneke en Hein

  Beantwoorden
 14. Nou ja!!!!!
  Kom net thuis, lag er een happy stone bij de voordeur op mij te wachten. Wát een verrassing, this makes my day!!!!!!

  Beantwoorden
 15. Heb ik gisteren de Crazy Frog stone gevonden aan de Brielse Maas. Grappig hoor. Lag op een grote steen dicht bij het water. Nog nooit van Happy Stones gehoord maar werd er wel blij van.
  Zwerven of delen..? Met jullie goedvinden gaat de Crazy Frog mee zwerven in onze camper.

  Beantwoorden
 16. Wij hebben er een gevonden bij camping Bouwlust i Maasland Zuid Holland nr 2545 Een leuk schaapje. Misschien snel weer ergens anders te vinden.
  🙂

  Beantwoorden
 17. Hey, ik heb er een gevonden, nummer 2676. Tijdens het wandelen. Het gaat heel slecht vandaag, en ik ben dol op koeien, en ik ben er echt heel blij mee. Kan ik zelf nou ook meedoen en stenen verspreiden? Is dit enkel in Nederland of ook elders?

  Bedankt <3

  Beantwoorden
 18. Happy Stone gevonden in Duindorp/Scheveningen (Wieringsestraat) en zal zijn plekje gaan vinden voor een ander in het Westduinpark/Zuiderstrand…

  Beantwoorden
 19. Ik had werkelijk nog nooit van Happy Stones gehoord, maar heb er vorige week eentje gevonden in Hengelo ov. Hij lag bovenop een paaltje, die een wandelroute aangaf, dichtbij mijn huis.
  Het was vorige week sowieso een hele vreemde week, en het vinden van de Happy Stone voelde niet als toevallig, zeker niet toen ik later de betekenis van een Happy Stone opzocht.
  Bijzonder 🙂

  Beantwoorden
 20. Prachtig schattig badeend steen gevonden bij de tuinen van appeltern aan de waterkant. We houden hem een tijdje en zal ws over een tijdje weer verder gaan zwerven. Heel mooi gemaakt! We zijn er blij mee!

  Beantwoorden
 21. De happy stones kende ik idd al. Er ligt er soms eentje in mijn voortuincache. In de geotour kop van Drenthe is er een happy stone cache.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.