Grootste geo-art ter wereld: Dragon’s Treasure

Verschillende geocachers komen telkens opnieuw met nieuwe en leuke Geocaching initiatieven en zotte plannen. Zo ook de Spaanse geocacher Picarax (intussen is de Geocaching nickname verandert naar Wizard_Speed_Time) die maanden werk heeft gestoken om de grootste geo-art ter wereld te maken. Wij waren alvast benieuwd naar deze geo-art en powertrail, ontdek het snel mee.

Dragon’s treasure: 1.010 geocaches

De grootste geo-art ter wereld telt maar liefst 1.010 geocaches en kan je vinden ten noorden van de Spaanse stad Toledo in de regio Castilië-La Mancha. De geo-art zelf stelt een schatkaart voor waarop een weg staat aangeduid naar een punt (dat een Geocaching logo vormt). Deze geo-art bestaat uitsluitend uit mysteriecaches en kreeg de naam Dragon’s Treasure mee. De eerste geocache van deze waanzinnige Geocaching route kan je hier terugvinden: GC8KC6K

Picarax heeft deze geo-art gelegd en het was één van de activiteiten van het Geocaching Mega-event Brunete4Geo 2020+1 (GC8FYRE). De geo-art zelf ligt ongeveer 20 minuutjes van het stadje Brunete waar dit mega-event plaats vond. Zo’n geo-art is natuurlijk een hele onderneming om te onderhouden, daarom helpen de zoekers een handje door de geocaches te vervangen waar nodig.

4 tot 7 dagen zoeken naar geocaches

1.010 geocaches: dat is natuurlijk een stevig aantal om te vinden. Eerst en vooral moet je de coördinaten te pakken krijgen, want iedere cache is een mysteriecache. Echter blijkt dat simpeler dan gedacht, want je krijgt een gpx met alle 1.010 oplossingen wanneer je eens goed zoekt in de broncode van de cachepagina’s. Een goed voorbereid man, zorgt er natuurlijk voor dat die alle coördinaten op voorhand heeft. En dan kan je van start met deze Powertrail.

Het veldwerk daarentegen is een pakje moeilijker: de caches zelf zijn heel eenvoudig om te vinden want dat zijn vaak potjes, petlings of zakjes die je langs de afsluiting kan vinden onder een steen. De uitdaging zit hem eerder in de route zelf want je gaat over camino’s en gravelbanen waarbij de stenen op deze banen gaan van kiezels tot heuse brokstukken. Een wagen is niet aan te raden voor deze banen, tenzij je over een stevige 4×4 beschikt. Het is mogelijk om de route met de fiets te doen, deze zien wel goed af op deze wegen. Wie stevig kan doorzoeken, kan deze geo-art afwerken in 4 dagen. Een groot deel van het parcours loopt langs snelwegen en in de buurt van Bargas kom je op een mooie weg naast een droge rivierbedding. Over het algemeen is het een mooie omgeving om te fietsen en krijg je fantastische uitzichten.

Geocachers bas10 en Linnewieke waagden zich reeds aan dit avontuur: liefst 7 dagen zijn deze bezig geweest om de Dragon’s Treasure geo-art tot een goed einde te brengen en dat van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat en soms besloten ze om zich op te splitsen. Ze gingen op pad met de e-bikes wat een totaal afgelegde afstand van ongeveer 325 kilometer opleverde, waarbij 4200 hoogtemeters zitten. Gelukkig hadden ze enkele goede fietsbanden op hun e-bikes, maar toch zijn ze enkele keren lek gereden onderweg. Het is alvast eens wat anders dan een vakantie op het strand.

Guiness Worl Record certificat - Dragon's treasure

Eerste Geocaching Guinness World Record

Wist je trouwens dat de grootste geo-art ter wereld ook een officieel wereld record is dat vastgelegd is als Guinness World record? Het heeft alleszins een plekje verdiend op de website die alle records bijhoudt. Met 1.010 geocaches is de Dragon’s Treasure geo-art officieel de grootste geo-art ter wereld. Dit wereld record werd vastgelegd op 31 maart 2020 in Toledo. Het is bovendien het allereerste Guinness World Record dat behaald is bij Geocaching. We zijn al benieuwd wie of wat het volgende Geocaching Guinness World Record zal worden. Zo was er in 2022 nog een poging om op International Geocaching day het meeste aantal geocachers een geocache te laten vinden op een dag. Helaas werd dit record niet gehaald, maar het was wel een leuke poging.

Foto’s en medewerking van Bas10 en Linnewieke, die deze geo-art voltooid hebben. Bedankt voor de afbeeldingen!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.