Say Cheeeeese: een multi-cache waarbij je een raket bouwt

De ene persoon gaat het liefst op pad voor een geocaching trail met eenvoudige oppikkers, de ander voor een wandelmulti met al dan niet lastige veldpuzzels in een duidelijk thema. Wij zijn team pelley en behoren tot de laatste categorie: intussen hebben wij ruim 2700 multi-caches gevonden en dat is dan meteen ook ons favoriete geocachetype.

Bij het uitzetten van een nieuwe cacheroute kiezen we voor caches die wij zelf ook graag zouden doen, mét een thema dus. Het leuke is dat deze geocaches ook bij anderen in de smaak vallen, bedankt alvast voor de vele favo’s! Vandaag nemen we je mee naar het verhaal achter Say Cheeeeese! (GCAE4FF), onze nieuwste multi-cache die we begin 2024 gepubliceerd hebben.

Een raket naar de maan

Het idee om een keer een cache met een raket te gaan maken ontstaat al in het voorjaar van 2022, als Enrico een geschikte plek zoekt voor een andere nieuwe cache. Onze eindcaches zijn best groot en het is lastig om een mooie plaats te vinden waarbij de cache ook nog veilig staat. Achter een fikse boom zou wel kunnen, maar dan zal de cache smal en hoog moeten worden. Inderdaad: een raket zou perfect zijn! Zoals zo vaak wordt het idee tijdelijk geparkeerd, tot tijdens een spellendag First Rat op tafel komt. Bij dit bordspel is het de bedoeling dat jouw ratten allerlei spullen verzamelen waarmee ze een raket maken om naar de maan te gaan (want die is van kaas!). Behalve dat het een erg leuk spel is, is het thema van de cache ook geboren.

Het wordt najaar 2023 en omdat we elk jaar de 2e zaterdag van het jaar een uitgebreid Beste wensen event organiseren (noteer alvast 11 januari 2025 in je agenda), is het zo langzaamaan tijd om de ideeën om te gaan zetten in daden. Op 6 november wordt  begonnen met de fysieke arbeid. Er worden heel wat avonden doorgebracht in onze cache-werkplaats/garage. Stukje bij beetje worden de waypoints gemaakt. Hierbij denken we na over de diversiteit van de verschillende punten en natuurlijk: wat kan er in het veld? Om in thema te blijven maken we voor de hengelpunten contragewichten in stijl en natuurlijk enkele puzzels onderweg die passen in het thema en niet te veel tijd vergen om in het veld op te lossen.

Een eindcache om U tegen te zeggen

De meeste tijd wordt echter gebruikt om de eindcache te bouwen… en soms ook weer af te breken (een kastschakelaar werkt andersom…). Om de cache in topconditie te houden, zijn ook veel uren aan het schilderwerk besteed. Een event-deadline kunnen we trouwens iedereen aanraden: het levert gegarandeerd extra stress, lange klusdagen en zelfs paniekaanvallen op. Een uitstekende manier om je relatie te testen. 🙂

Dan komt het moment waarop de proeflopers op pad gaan. Altijd een mooie mijlpaal, want daarmee begint de cache écht te leven. Naar aanleiding van enkele opmerkingen worden de puntjes op de i gezet en dan is het afwachten wat iedereen ervan vindt. Op 13 januari tijdens het event gaan al veel groepen op pad om te zien of de ratten erin slagen om hun doel te bereiken. Enthousiast komen de geocachers terug en diverse keren leggen we met plezier uit hoe de eindcache technisch in elkaar steekt. Met 80% aan favo’s na het event kunnen we zeggen dat onze missie gehaald is, want ook wij krijgen hierbij steeds weer een grote glimlach op ons gezicht: Say cheeeeese!

Zelf op zoek gaan naar de multi-cache Say cheeeeese!

Team Pelley heeft voor jullie een leuke multi-cache in elkaar gestoken van ongeveer 3 kilometer. Wil je hier zelf naar op zoek gaan dan kan je terecht in Berlicum nabij ’s Hertogenbosch. Bij deze multi-cache is het jouw taak om de onderdelen te verzamelen om met de ratten een raket te bouwen en naar de maan te vliegen. Verwacht je aan veldpuzzels, hengelopdrachten en ook diverse code tabellen zullen van pas komen. Ontdek snel alles over deze fijne multi-cache: GCAE4FF

2 gedachten over “Say Cheeeeese: een multi-cache waarbij je een raket bouwt”

  1. Leuke multi met een mooie eindcache (en een FTF voor ons). Pelley komt jaarlijks tijdens het event met een cache die de moeite waard is.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.