7 redenen waarom Geocaching de ideale pauze tijdens het studeren is

Stop! Geocaching Pauze time 😊

Juni is de studeermaand bij uitstek en uiteraard wensen we iedere student heel veel succes met de aankomende examens. De komende weken zal iedere student weer uren in de boeken kruipen om de leerstof te verwerken. Maar tijdens het studeren is het ook belangrijk om pauze te nemen en laat Geocaching de ideale studiepauze zijn, wij geven je 7 redenen.

🎓 Geocaching geef je energie een boost

Studeren is vermoeiend, daarom moet je uiteraard jouw energie op peil houden. Wanneer je gaat geocachen kom je buiten en snuif je verse lucht op. Dit zorgt ervoor dat je energie een nieuwe lading krijgt en ben je helemaal klaar om er terug in te vliegen.

🎓 Geocaching zorgt voor minder stress

Na enkele uren op een stoel gezeten te hebben dan is beweging welgekomen, wanneer je gaat geocachen dan wandel of fiets je naar de geocache. Beweging zal ervoor zorgen dat je brein kalmeert en het heeft ook een positief effect op stresssymptomen. Naar een cache lopen of fietsen kan er zelfs voor zorgen dat je 24 uren minder last van angst en stress zal hebben.

Geocache container

🎓 Korte (Geocaching) pauzes zorgen voor productiviteit

Om de leerstof goed te kunnen verwerken is het ideaal dat je ieder een uur (zeker iedere 2 uren!) een korte pauze neemt van 10 à 20 minuten. Tijdens een pauze gun je jouw hersenen even rust. Hierdoor gaat je productiviteit er op vooruit en zal je jouw leerstof makkelijker oppikken. Sla de Geocaching kaart even open en bekijk welke geocaches er het dichtstbij liggen, spring op je fiets en ontspan je even.

🎓 Spreek af met een andere student

Niet is zo leuk om samen naar een geocache te zoeken, zeker als je beiden in hetzelfde schuitje zit. Geocaches die iets moeilijker verstopt liggen zal je met 2 makkelijker spotten en zo kan je op tijd terug aan de slag met geocachen.

🎓 Kruip niet meteen in bed

Sluit je jouw dag af met de studieboeken, ontspan je dan op zijn minst eerst nog een halfuurtje vooraleer je onder de lakens kruipt. Zo kan je al even kijken welke geocaches je de volgende dag wil zoeken of kan je nog een puzzel van een mysteriecache oplossen.

Creatieve geocache

🎓 Knutsel zelf een geocache in elkaar

Heb je een mindere studiedag en wil je jouw frustraties even kwijt? Dan kan je misschien wel even timmeren met enkele nagels en planken. Koppel het aangename aan het nuttige en maak je eigen geocache: ideaal om enkele pauzes te vullen.

🎓 Zorg ervoor dat je niet afgeleid geraakt

Pauzes zijn uiteraard heel belangrijk tijdens het studeren zolang je er niet door afgeleid geraakt. Social media bijvoorbeeld zorgen voor gigantisch veel afleiding of series: hoe vaak zeg je niet ‘Na deze aflevering vlieg ik er weer in…’. Stel jezelf als pauzedoel om 1 geocache te zoeken en daarna terug te studeren tot… de volgende (geocache)pauze 😊.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.