Stop! Geocaching Pauze time 😀
Studeren kan vermoeiend zijn. Je zit urenlang binnen, met je hoofd in de boeken. Maar wist je dat een korte pauze buiten net kan zorgen voor meer focus en betere resultaten? Geocaching is een ideale manier om even je hoofd leeg te maken én in beweging te komen.
🎓 Geocaching geef je energie een boost
Studeren is vermoeiend, daarom moet je uiteraard jouw energie op peil houden. Wanneer je gaat geocachen kom je buiten en snuif je verse lucht op. Dit zorgt ervoor dat je energie een nieuwe lading krijgt en ben je helemaal klaar om er terug in te vliegen. Kortom een perfecte studiepauze tijdens de blok.
🎓 Geocaching zorgt voor minder stress
Na enkele uren op een stoel gezeten te hebben dan is beweging welgekomen, wanneer je gaat geocachen dan wandel of fiets je naar de geocache. Beweging zal ervoor zorgen dat je brein kalmeert en het heeft ook een positief effect op stresssymptomen. Naar een cache lopen of fietsen kan er zelfs voor zorgen dat je 24 uren minder last van angst en stress zal hebben.
Een korte wandeling verbetert je concentratie en geheugen.
🎓 Korte (Geocaching) pauzes zorgen voor productiviteit
Om de leerstof goed te kunnen verwerken is het ideaal dat je ieder een uur (zeker iedere 2 uren!) een korte pauze neemt van 10 à 20 minuten. Tijdens een pauze gun je jouw hersenen even rust. Hierdoor gaat je productiviteit er op vooruit en zal je jouw leerstof makkelijker oppikken. Gebruik de geocaching-app om te zoeken naar caches op wandelafstand, spring op je fiets en ontspan je even.
Volgens gezondheid.be is het belangrijk om elke 1 à 2 uur een pauze te nemen en liever buiten dan binnen te ontspannen. Trek dat door naar geocaching: zo haal je méér uit elke pauze én ontdek je nieuwe plekjes.
🎓 Spreek af met een andere student
Waarom alleen pauze nemen? Niets is zo leuk om samen naar een geocache te zoeken, zeker als je beiden in hetzelfde schuitje zit. Geocaches die iets moeilijker verstopt liggen zal je met 2 makkelijker spotten en zo kan je op tijd terug aan de slag met geocachen.
🎓 Kruip niet meteen in bed
Sluit je jouw dag af met de studieboeken, ontspan je dan op zijn minst eerst nog een halfuurtje vooraleer je onder de lakens kruipt. Zo kan je al even kijken welke geocaches je de volgende dag wil zoeken of kan je nog een puzzel van een mysteriecache oplossen.
🎓 Knutsel zelf een geocache in elkaar
Heb je een mindere studiedag en wil je jouw frustraties even kwijt? Dan kan je misschien wel even timmeren met enkele nagels en planken. Koppel het aangename aan het nuttige en maak je eigen geocache: ideaal om enkele pauzes te vullen.
🎓 Zorg ervoor dat je niet afgeleid geraakt
Pauzes zijn uiteraard heel belangrijk tijdens het studeren zolang je er niet door afgeleid geraakt. Social media bijvoorbeeld zorgen voor gigantisch veel afleiding of series: hoe vaak zeg je niet ‘Na deze aflevering vlieg ik er weer in…’. Stel jezelf als pauzedoel om 1 geocache te zoeken en daarna terug te studeren tot… de volgende (geocache)pauze ;).
Geocaching als studiepauze: concrete stappen
Stap 1: Zoek geocaches op wandelafstand van je kot of campus via c:geo of Geocaching-app.
Stap 2: Tijdslimiet instellen – hou het bij 10–20 minuten zodat je niet te lang wegblijft.
Stap 3: Kies traditionele caches of korte multi‑caches die makkelijk te vinden zijn en weinig voorbereiding vereisen.
Stap 4: Reflecteer kort – log je vondst, neem een foto, en zet door, fris terug naar je studieplek.
Heb jij al eens een geocache gedaan tijdens een studie- of werkpauze? Laat het weten in de reacties of tag ons op Instagram met @geocachen.be! 📸✨