De Walsbergse plekskes

In 2011 zijn we, via een familielid,  in contact gekomen met de hobby Geocaching. Na een aantal rustige jaren, met maar enkele vondsten, zijn we sinds 2017 veel actiever gaan geocachen. Minder gaan werken geeft meer vrije tijd om deze leuke hobby uit te oefenen.

In deze hobby kunnen we veel van onze interesses combineren. Als voorbeelden kunnen we o.a. noemen: reizen, wandelen, fietsen, puzzelen, computeren, geschiedenis, aardrijkskunde, navigeren, natuur en knutselen.

 

Deurne-Walsberg zonder caches? Snel werk van maken!

500 vondsten verder begon het steeds meer te kriebelen om zelf ook iets te gaan leggen en zo onze bijdrage aan de hobby te gaan leveren. “Zonder leggers geen caches” is dan ook de slogan waarmee we zowat elke log afsluiten.

Het was ons al opgevallen dat er, op dat moment, in Deurne-Walsberg geen enkele cache te vinden was. Daardoor ontstond steeds meer het idee om dit gebied op de geocache-kaart te zetten. Een beginners-setje om caches te maken, als verjaardagscadeau van de kinderen gekregen, gaf de doorslag om daadwerkelijk te beginnen met  leggen.

Halverwege mei 2018 kwam onze eerste cache (Walsbergse plekskes – Roekweg – GC7PW4R) online, spannend: wat zou dit allemaal te weeg brengen? De eerste logs kwamen al snel binnen, wat een heerlijk gevoel als bijna iedereen enthousiast schijnt te zijn. De eerste tegenvaller volgt een dag later, de cache is niet meer te vinden, weggehaald. Niet bij de pakken neer blijven zitten en alles weer opnieuw gemaakt, de volgende dag was hij weer actief.

Eéntje is geentje

De ideeën voor de volgende caches lieten niet lang op zich wachten en we waren uren bezig om alles in elkaar te knutselen. We hadden de smaak te pakken, elke 2 à 3 weken kwam er weer een nieuwe uit: De Walsbergse plekskes kregen vormen.

Ook hebben we veel rondgefietst om toekomstige plekskes in beeld te krijgen en uit te peilen. We vonden het belangrijk om een passende cache voor ieder bepaald plekje te maken. Zodoende zijn de Walsbergse plekskes een afwisselende serie van caches geworden: er zijn geen 2 dezelfde in de serie te vinden. De omgeving biedt dan ook veel diversiteit: bebouwde kom, agrarisch buitengebied, bos, natuurgebied De Bult (Peel-restant), verharde wegen, zandwegen en wandelpaden.

Op een gegeven moment werden we benaderd door collega-cacher Vroeter, met de vraag of zij ook een aandeel mocht verzorgen in deze serie. Hierin zagen we geen enkel probleem, dus ook zij gingen aan de slag en verzorgde een aantal plekskes.

Walsbergse Plekskes op de kaart

Op zoek naar de Walsbergse plekskes

Uiteindelijk bestaat de serie uit: 7 caches van Vroeter en 25 caches van ons, in totaal dus 32 Traditionals. De caches liggen kriskras door de Walsberg, daardoor is van een logische volgorde of route geen sprake, hetgeen al voor een uitdaging op zich zorgt. Om ze allemaal te bezoeken leg je toch zeker +/- 25 km af. Als kers op de taart hebben we een Mystery Bonus (GC84KPJ) gemaakt in de vorm van een legpuzzel. Voor wie de reeks gevonden heeft en  wie liefhebber is, hebben we ook een banner gemaakt.

De vele positieve berichtjes en het aantal favorieten punten geven ons een heel voldaan gevoel waardoor we onze bijdrage aan deze hobby met veel plezier beleven.

Blog geschreven door Henbep (Henk, Beppie en Johan)

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.