Wie heeft de bonus gepikt?

GG5 is intussen enkele weken voorbij, maar het positieve aan dit event is dat de geocaches natuurlijk blijven liggen. Zo ook het geocache reeksje ‘Wie heeft de bonus gepikt?‘ gelegen in de prachtige Merelbeekse Scheldemeersen. Dit natuurgebied alleen al is de moeite waard voor een mooie wandeling of fietstocht en met een enkele geocaches wordt dit alleen maar leuker. Parkeren kan je doen op de parking van het GC ’t Groenendal in de Brandegems Ham 5, vlakbij de Gaversesteenweg in Merelbeke.

scheldemeersen-merelbeke

Het reeksje bestaat uit 16 traditionele geocaches en 1 bonus (mysterie) geocache. Het is een rewie-heeft-de-bonus-gepikt-2eksje met een tof concept: op iedere geocache kan je een leuk diertje vinden dat telkens een voorwerp vast heeft. Daarnaast krijg je een matrix, die je kan vinden in de bonus cache van de ‘wie heeft de bonus gepikt?’ reeks. In deze matrix is het de bedoeling dat je de combinatie zoekt van de dieren en de voorwerpen en op het kruispunt  kan je de bijhorende letter of cijfer omcirkelen.

Wanneer je alle traditionele geocaches en dus ook alle dieren met voorwerpen gevonden hebt, zal je met wat puzzelen de coördinaten vinden voor de Bonus van deze reeks en zal je ook ontdekken wie uiteindelijk de Bonus gepikt heeft. Wel even goed opletten, want sommige dieren zitten er dubbel in maar met een verschillend voorwerp. Uiteindelijk wijst het zichzelf wel uit welk cijfer je moet aanduiden.

De ‘Wie heeft de bonus gepikt?’ geocaches zijn niet zo heel moeilijk verstopt, op een paar uitzonderingen na. De wandeling is niet te lang, dus zeker perfect voor kinderen. Maar zeker en vast de moeite waard, alleen al voor de prachtige omgeving van de Schelde en de Scheldemeersen.

wie-heeft-de-bonus-gepikt