Solterheide Baatsbeekvallei – een originele geocachereeks

Toen me gevraagd werd om een artikel over mijn cachereeks Solterheide Baatsbeekvallei te schrijven heb ik toch wel even getwijfeld. Ten eerste ben ik helemaal geen goede schrijver, en wat schijf je over je eigen caches die al door een ongelooflijk aantal (2.842) teams is bezocht en al uitvoerig beschreven is. Dus zeer vele onder u hebben de reeks reeds bezocht en mij veel plezier bezorgd met de mooie logs (meer dan 50.000) in totaal. En ja, ik heb ze ALLEMAAL gelezen (en/of laten vertalen).

Dan zijn er nog vele onder u die reeds gehoord hebben van de reeks, van andere cachers onderweg of aangetrokken zijn door de vele favo’s: 7.762 in totaal (op het moment van het schrijven van de blog) en die in de toekomst nog een bezoekje willen solterheide-baatsbeekvalleibrengen. Ik zou zeggen kom maar af naar Neerglabbeek, je kan parkeren op een mooie en veilige parking van het hotel Orshof. Voor en na je tocht kan je terecht in de brasserie-restaurant of bij mooi weer op het terras voor een hapje, een drankje. Voor diegenen onder u die slecht te been zijn kan je hier ook een fiets huren.

Bij regenweer zal je hier en daar misschien wel even moeten afstappen. Door boswerkzaamheden zijn sommige stroken beschadigd maar meestal is het goed te doen. De tocht van de Solterheide Baatsbeekvallei gaat door een mooi en afwisselend gebied. Geen heide zoals de naam zou vermoeden, maar wel door bos, veld, weiland en uiteraard de beekvallei.

Haal de geocachetools maar uit je rugzak want die heb je niet nodig: alles is aanwezig bij de caches. Zelfs de prikstok kan je thuis laten want alles is bovengronds verstopt. Wat je beter wel voorziet in je rugzak is eten en drinken want je bent hier toch wel een uurtje of 3/4 mee bezig, de aftand is ongeveer 7,5 kilometer. Onderweg zal je enkele banken tegenkomen waar je kan rusten of iets kan eten en drinken.

solterheide baatsbeekvallei

De eerste caches Van de Solterheide Baatsbeekvallei zijn opwarmers en zijn min of meer makkelijk te vinden, ideaal dus voor de kinderen. Maar het is toch goed opletten want de caches gaan helemaal op in de omgeving. Het tweede deel daarentegen zijn meer doe-caches die bijzonder in de smaak vallen bij jong en oud. Sommige vragen wat handigheid zoals bijvoorbeeld nummer 13. Solterheide Baatsbeekvallei. Bij andere caches uit de reeks zitten enkele doordenkers, maar steeds is er een strafloop voorzien zodat je altijd de oplossing zal kunnen vinden.

Ik heb het rondje al vele malen afgefietst voor onderhoudswerken. Vooral voor vervangingen van de logboekjes (zie foto).Tijdens deze rondjes ben ik ook al meerdere teams tegengekomen: Belgen, Nederlanders, Duitsers, en zelfs een team uit Zweden. Altijd leuk als je een gezicht kan plakken op een geocachenaam. Tenslotte wil ik iedereen bedanken voor het bezoek en de hoge waardering maar vooral voor de mooie logs waar ikzelf al veel plezier aan heb gehad.logs-solterheide-baatsbeekvalleiBlog geschreven door: Mathieu_1

1 gedachte over “Solterheide Baatsbeekvallei – een originele geocachereeks”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.