Rondje Vlaanderen – een te gekke Geocachereeks

Je bent ze zeker en vast al tegengekomen: de RV caches. Deze RV caches horen allemaal bij het toffe Rondje Vlaanderen concept. Iedereen kent wel de Ronde Van Vlaanderen, de wielerhoogmis die ieder jaar in april plaatsvindt, maar de Rondje Vlaanderen Geocaching reeks is veel spectaculairder. In vergelijking met de wielerkoers is het de bedoeling dat je met Rondje Vlaanderen alle 308 gemeenten van Vlaanderen aandoet.Het Rondje Vlaanderen Geocaching concept

Rondje Vlaanderen, dat is een geocache in iedere gemeente of stad in Vlaanderen. Daarnaast zijn er voor de 5 provincies ook provincie bonus caches, die je enkel kan vinden nadat je alle Rondje Vlaanderen geocaches in die provincie gevonden hebt. Naast de 5 provincie bonuscaches is er ook nog een super bonus geocache voor diegene die alle geocaches in alle gemeenten en de 5 provincie caches gevonden heeft.

Inderdaad, dit waanzinnig concept vraagt wel wat organisatie en daarom is deze reeks niet geplaatst door 1 iemand maar wordt deze reeks onderhouden door meerdere beheerders. Om alles in goede banen te leiden is er wel een Rondje Vlaanderen website, waar je ook terecht kan met de codes die je in iedere geocache kan terugvinden. De site van de Rondje Vlaanderen geocaches houdt bij hoe ver je staat met deze opdracht.

Originele RV caches

Leuk, origineel maar een waanzinnig concept. We zullen nog een flink aantal kilometers moeten doen vooraleer we hier wat progressie in kunnen maken. Alvast een pluim voor iedereen die mee werkt aan het Rondje Vlaanderen Geocaching concept! In Melle kwamen we alvast op deze fantastische locatie die we anders nooit gevonden zouden hebben zonder Rondje Vlaanderen Melle.

Een van de meeste populaire geocaches in België is Rondje Vlaanderen Brugge (RV 5.08 : Brugge). Deze geocache ligt in hartje Brugge en wordt door vele geocachers gesmaakt, gezien het aantal favorieten punten die deze geocache gekregen heeft. Een andere leuke Rondje Vlaanderen cache die door dezelfde cache owner gemaakt is, is Rondje Vlaanderen Blankenberge (GC5GXFC).

RV5.08

Kortom: een geniaal concept dat wel wat tijd in beslag zal nemen! Welke RV cachevond jij de leukste?