International EarthCache Day

Zondag 9 oktober 2016 is het International EarthCache Day. Earthcaches zijn geen typische caches met een fysieke schat of container, maar de bedoeling van earthcaches is om op unieke (natuur)locaties te komen en er een geologische kenmerk of unieke eigenschap van de aarde teearthcache leren kennen. Zo kom je bij bepaalde earthcaches te weten hoe onze planeet zich op die locatie gevormd heeft, bij andere leer je dan weer over ecosystemen. Vast staat dat earthcaches educatief bedoeld zijn en dat ze een aardwetenschappelijke les moeten bieden, vaak zal je dus
op zoek moeten naar antwoorden op vragen of moet je selfies trekken met deze natuurfenomenen om deze caches te kunnen loggen. Meer informatie over earthcaches kan je vinden op de website van earthcache.org

Geocaching.com viert op 9 oktober de International EarthCache Day. Hiervoor hebben ze zelf een souvenir gemaakt dat je kan verdienen door vandaag een earthcache te zoeken en meer over de aarde te leren.

International Eartcache Day

Hoe vind je EarthCaches?

Wanneer je op de website bent van Geocaching.com en op zoek gaat naar caches kan je filters toevoegen. Wanneer je hier op klikt kan je ook op soorten geocaches filteren. Deselecteer alle soorten en vink enkel de earthcaches aan. Zo zal je zien dat er in België 113 earthcaches zijn en in Nederland liggen er 291. Een earthcache die veel favorietenpunten gescoord heeft is de Stad gebouwd met Crinoiden in Brugge.

Daarnaast is dit Earthcache-type gratis voor iedereen beschikbaar in de Geocaching App op zondag 9 oktober. Dus je hebt geen reden om er niet op uit te trekken tijdens International Earthcache Day.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.