Geocaching in Roeselare: de Batavia reeks

De interesse voor het geocachen werd bij mij gewekt tijdens een familie uitstap begin 2012. Tijdens een vrij moment trokken we, gewapend met een Garmin Forerunner en onder leiding van mijn schoonbroer, met de volledige familie erop uit om in de omgeving van Peer een multicache te zoeken. Het bleef echter bij zoeken.

Ondanks het feit dat we de cache niet hadden gevonden, was ik toch gefascineerd geraakt door het gegeven en maakte ik het profiel ‘juevdd ‘aan. Na wat research en de aankoop van een wandelgps werd half februari In Flanders Field (GC279XE) als eerste cache opgevist.

Inmiddels woede het cache-virus in heel Roeselare en telde de stad binnen de ring net geen 100 geocaches. Potjes lagen er dus genoeg maar op 07/06/2012 kon ik mezelf niet langer bedwingen en werd de eerste cache Kasteeltje van Krottegem (GC3N3J3) geplaatst. In november 2012 volgde de eerste reeks Zuidhoek (GC418H0waar gelijk de trend werd gezet om alle caches op een andere manier te verstoppen.

De Batavia reeks

In maart 2013 kwam de vraag mee te werken aan het Roeselare-Goes-Crazy-event. Maar omwille van verschillende reden bedankte ik vriendelijk. Na  een bezoek aan de Batavia-werf  in Lelystad raakte ik echter zo gefascineerd door het verhaal van het gelijknamige VOC spiegelretourschip. Het schip had een Belgische kapitein, en bovendien had Roeselare een Batavia wijk en -fietspad, ik ‘moest’ er wel iets mee aanvangen.

Na menige opzoekingen in de digitale archieven van ’s werelds eerste multinational,  terreinbezoeken en uren knutselen in mijn tuinhuis bereikte ik eindelijk een aanvaardbaar resultaat. De grootste troeven waren 13 verschillende caches, waarvan de superbonus met zijn 17m³ ongezien was qua omvang in de regio, een luswandeling langs 5 speelpleinen en een waar gebeurd verhaal als rode draad. Roxhunter maakte als teaser onderstaand filmpje.

Na  de tewaterlating op 31/08/2013 liep alles volgens plan. De commentaren waren positief en de favo’s stroomden binnen. Maar net zoals in het echte verhaal, liep niet alles van een leien dakje. Muiters kwamen ten tonele. De reeks werd, en wordt nog steeds, vaak gevandaliseerd. De grootste domper was echter toen ik 13.Batavia-Verloren kist (GC4CA7T) in zijn oorspronkelijke vorm moest laten varen.  Het waren uiteindelijk de vele niet uitsluitende TFTC-logs die me de nodige boost gaven de reeks te onthouden van archivering. De Batavia veranderde van koers en de verloren kist kreeg een nieuwe bestemming.

Plan je een bezoek aan het ‘hart van West-Vlaanderen’? Laat je dan meeslepen in deze thriller en ga op zoek naar de ‘Verloren kist’ (GC600FD). Durf jij het aan? Starten met deze queeste doe je best bij 1.Batavia-Schip (GC4CA37).

Geocaching Roeselare - Batavia reeks

Geocaching in Roeselare

In en rondom Roeselare liggen enkele leuke caches die zeker en vast de moeite waard zijn. Wil je de stad Roeselare verder ontdekken? Dan raad ik zeker en vast volgende geocaches aan.

GC4WYNJRV 5.48 : RoeselareDeze Multi voert jullie langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de Rodenbach-stad.
GC3P8WHDe Bibliotheek van RoeselareEen multicache in de stadsbibliotheek ARhus gemaakt door pieki
GC5JT7PEen toerke in KrottegemDeze Wherigo cache laat je kennis maken met de Krottegem wijk in Roeselare.
GC6JJ83RISK reeksDe RISK reeks is een zeer uitdagende reeks die start in Roeselare. Lees er alles over in de blog over de RISK reeks.
GC657FWLooverschartersIets verder van Roeselare (Tielt-Dentergem), maar zeker en vast de moeite waard is de Looverschartersreeks: 23 traditionals, 1 multi en 1 bonus.

 

Blog geschreven door D.FORCE

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.