Geocaching in Antwerpen de Sinjorenstad

Hoewel geocachen in een stad niet echt iets voor mij is, had een goede vriend van mij me overtuigd om samen met de fiets door Antwerpen te rijden om te geocachen. ’t Stad, zoals de Antwerpenaren hun geliefkoosde stad noemen is gekend voor zijn diamanten, de Zoo en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, wat de hoogste kerktoren van België is.

Op onze te do list stond de Multi Antwerp City Guide (GC503MH), een multi waarbij je alle bezienswaardigheden van Antwerpen aandoet. Reken snel op enkele uurtjes bezigheid, want deze cache heeft namelijk liefst 41 waypoints!  Onderweg kom je leuke plekken tegen waaronder het Rubensmuseum, de Botanische tuin, het Fakkeltheater en gekende bezienswaardigheden zoals het MAS en het Steen. De waypoints zelf waren niet altijd eenvoudig maar dit maakt het nog leuker! Wij deden deze trip in de zomer waardoor het wel erg druk was, zo ook op de Meir. Met de fiets aan de hand uiteraard, want blijkbaar mag je niet overal met de fiets rijden (lees: bijna tegengehouden door 2 zwaantjes en een fikse boete nipt vermeden 🙂 ). Deze multi is ideaal om Antwerpen al geocachend te leren kennen, bovendien heeft deze multi ook en vooral een leuk einde.

Antwerpen by night

Wat te doen vandaag in Antwerpen? Geocaching!

In de winter heeft Antwerpen ook zijn charmes voor de geocacher: je kan dan genieten van het maandelijks Antwerps Winter Event dat door Nico Mozzer wordt georganiseerd. Tijdens dit event verschijnen er geen nieuwe geocaches, maar je kan er gewoon praten over onze hobby en mensen ontmoeten. Bijzonder aan dit event is dat dit elke maand op een andere plek in Antwerpen doorgaat. Naar traditie blijf ik altijd veel te lang plakken en wordt dit eerder een nachtevent voor mij :). Zeker en vast een van de tofste events waar ik al geweest ben! Een bezoekje waard dus! Meer info kan je vinden via GC6Z6F0.

Sint-Annatunnel Antwerpen

Wanneer je via Linkeroever naar Antwerpen komt dan kan je ook geocachen in de SInt-Annatunnel, een unieke voetgangerstunnel onder de Schelde. In deze 572 meter lange tunnel kan je diep onder het water op zoek naar ‘The deepest cache in the world’ (GC5X647). In deze tunnel kan je 2 geocaches vinden en een bonus die je een uniek uitzicht geeft!

Love lock Antwerpen

Een must do cache in Antwerpen is zeker en vast de Love Lock ♥ Eeuwige Liefde (GC41QJY) cache. Op deze plek zal je een liefdesslotjespoort vinden, waar koppels een slotje aan kunnen hangen om hun liefde aan elkaar te beloven. Je hoeft niet per se verliefd te zijn, zo kwam DanPan er zijn liefde aan Geocaching verklaren… De uitdaging hier is om de geocache tussen deze sloten te vinden, en iedere dag komen er nieuwe bij dus de opdracht wordt steeds moeilijker.

Andere aanraders zijn het Antwerp City – Train TB Hotel (GC2A5VJ) en And Glory of Antwerp (GC6F23). De eerste is een travel bug hotel op een plek waar veel muggles passeren, de tweede is een van de weinige virtuele caches die nog bestaan en bestaat reeds van 2002, dus wel eens de moeite.

Blog geschreven door Stefan Van Bael

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.