GeoArt FTS “Flight Through Space”

Ik ben Bjorn en lid van het geocacheteam met de naam BVMJ. Deze gc-naam is een samenstelling van de eerste letters van mij, mijn vrouw en onze kinderen (Bjorn, Vicky, Mirthe en Jenthe). Wij hebben Geocaching ontdekt begin 2012 via het tv programma Telefacts, we waren meteen verkocht en al snel gingen wij op pad: eerst met een auto GPS maar dat ging niet (een grappige beginnersfout), dus werd onze eerste wandel GPS gekocht en we waren vertrokken.

We leerden heel wat mensen kennen en sommige werden goede vrienden. Vele events en caches werden bezocht enerzijds en verschillende events en cachen werden door ons gemaakt anderzijds. Zo ook mijn jaarlijkse eventjes die in het verleden begonnen zijn met een gewone meet & greet, waarna 2x halloween volgde, en het Geoart event Riemst in 2015 . Jaren terug had ik ooit het idee opgevat om een grote geoart van zo’n 100 stuks te maken en nu in 2017 moest dit er toch eens van komen.

FTS launch event

Ruimtevaart als thema, een raket als Geoart

Begin 2017 was ik de gc-kaart aan het bekijken en er viel mij nog een lege plek op. Samen met mijn vrouwtje bekeken we de plek waar wij onze geocachereeks wilden plaatsen: de Cosmodrome op het domein Kattevennen. Het thema werd door deze locatie snel duidelijk: Ruimtevaart moest en zou het worden. Een lanceringsevent voor de geoart-reeks werd gekozen en wij konden met de voorbereidingen beginnen.

Geoart FTS Flight Through Space

Dat het een geoart ging worden was ook al bekend alleen twijfelde ik nog over de tekening die we met deze caches gingen maken: eerst probeerden we een ster bestaande uit 50 caches, maar een ster dat bestond reeds op de geocachekaart. Ik wou liever iets dat nog niet gezien was, toch zeker niet in Europa en zo kwam ik al snel uit op een ruimteraket. Eens we de vorm van onze geoart gekozen hadden konden we aan de slag met de caches zelf die we de naam FTS  “Flight Through Space” meegaven.

FTS launch event 6

100 Mysteriecaches: dat vraagt wat voorbereidingswerk

Het werden 100 mysteries, we wilden ze niet te moeilijk maken, we vinden het zelf niet zo leuk om met schoon weer lang achter de pc te zitten, we zochten dus een leuke manier om het gemakkelijk te houden. De planning en de uitwerking heeft heel wat dagen en uren gekost om alles tot in de puntjes in orde te krijgen. Zo dienden we bij verschillende instanties goedkeuring te vragen en we waren verwonderd hoe snel alles toch wel ging: Natuur en bos, Limburgs landschap, stad Genk, domein Kattevennen en de Rangers van het domein werden gecontacteerd. Vele mails, telefoons en gesprekken gingen vooraf om dit in orde te krijgen en tot nu hebben we zeker 1 jaar de goedkeuring  voor onze Geoart FTS  “Flight Through Space”

Dit wil zeggen dat dit jaar tot 1 mei 2018 alles bekeken en geëvalueerd word door de boswachters en rangers van het domein, als de geocachers het netjes houden en doen wat er van hun gevraagd word kan deze reeks na 1 jaar nog een lang leven tegemoet gaan, ook wij zouden het fijn vinden dat ons werk niet na 1 jaar al opgeruimd moet worden.

FTS launch event 3

Wandelen, fietsen en op zoek naar nummer 100: de bonus

Om het leuk te maken hebben wij de 100 mysteriecaches verdeeld in 4 rondjes: 3 wandel- en 1 fiets rondje. De 3 wandel rondjes zijn: FTS 1 tot 21 (ongeveer 6 kilometer, startpunt GC703W0), FTS 22 tot 35 (ongeveer 4 kilometer, startpunt GC703W0) en FTS 36 tot 45 (ongeveer 3 kilometer, startpunt GC705K9). Het fietsrondje (FTS 46 tot 99) is ongeveer 15 kilometer lang en start met GC706BM.

In elk rondje zal je in verschillende caches coördinaten vinden om uiteindelijk de bonus FTS 100 (GC7074H) te kunnen vinden.

Ik hoop dat iedereen hier veel plezier aan mag beleven net zoveel als wij er ingestoken hebben om ze te maken, plaatsen en onder houden. De Geoart FTS werd op een event gelanceerd en de deelnemers waren alvast laaiend enthousiast!

Alvast iedereen bedankt

Geogroeten
Bjorn Van Lingen

BVMJ

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.