Achouffe heeft meer te bieden dan La Chouffe

Tijdens een warme week in juli hadden we met enkele vrienden een huisje gehuurd in het pittoreske Achouffe. Het dorpje Achouffe is de laatste jaren bekend geraakt door de lekkere bieren van La ChouffGeocachen Achouffe 4e, en ook wij hebben hier de brouwerij bezocht: geen bijzondere rondleiding, maar de degustatie achteraf van de La Chouffe biertjes maakt uiteraard veel goed. Maar naast deze biertjes heeft Achouffe ook enkele zeer mooie wandelroutes, de een al wat uitdagender dan de andere.

Van deze mooie wandelroutes hebben De MC Chouffekes handig gebruik gemaakt om een 10-tal caches en een bonus te verstoppen. Om de bonus Achouffe cache te mogen loggen, moest je uiteraard eerste de 10 voorgaande gevonden en gelogd hebben. Wij waren een een midweek in Achouffe in het nabijgelegen vakantiedomein Les Onays, een aanrader trouwens, en we maakten er een sport van om alle geocaches in deze dagen gedaan te hebben.

De Achouffe geocachereeks is niet in volgorde geplaatst en kan je ook niet in 1 lus doen, deze reeks is er dus wel degelijk een van lange adem waarvoor je enkele dagen en kilometers nodig hebt. Onze tocht begon op teenslippers met nummer 8 want deze lag het dichtst in de buurt, alle aanwijzingen werden vlot gevonden, maar de cache zelf toch verschillende keren overgekeken voor we deze konden vinden. Nummer 3 van de Achouffe caches lag ook in de buurt, hier vol goede moed naartoe maar onze GPGeocachen Achouffe 2S op de smartphone maakte serieuze bokkesprongen. Op het 0-punt vonden we echt een leuke cache, leuke manier van verstoppen. Aangezien nummer 9 van de Achouffereeks vlakbij leek, wilden we hier ook nog naartoe. Maar hier hebben we ettelijke kilometers voor moeten omlopen, op slippers nota bene. De cache zelf maakte ons wel warm voor de andere van deze reeks.

De volgende dagen werd besloten om de meest afgelegen caches te combineren met een wandeling met de volledige groep. Hier hebben we echt mooie wandelingen kunnen maken en ook flink wat geklommen, omdat De MC Chouffekes hun cachekes graag verstoppen op enkele stevige hellingen. Gelukkig kwam zo goed als iedere wandelingen in Achouffe zelf uit, waar we op het terras konden genieten van een heerlijke La Chouffe.

Ook ’s avonds werd besloten om caches van deze reeks te zoeken, we wilden deze ten slotte ook volledig afwerken. We besloten zelfs om de weg af te snijden door een veld vol koeien naar de Achouffe 5 Geocachen Achouffegeocache, maar eenmaal de koeien besloten om ons te achtervolgen keerden we op onze stappen terug om deze dan toch maar een andere route te nemen de volgende ochtend.

Eenmaal alles gelogd en na een mailtje aan de eigenaar van de Achouffe reeks konden we aan de slag met de bonus. Na wat opzoek- en rekenwerk de finale coördinaten kunnen vinden met de geochecker. En op onze laatste wandeling en na een stevige klim – uiteraard- konden we de prachtige bonus vinden.

Deze Achouffe reeks zal ons zeker bijblijven, niet alleen de vele kilometers en de beklimmingen, maar ook de originaliteit en de inkleding van deze geocaches. Hier is duidelijk veel tijd in gestoken en dat kon iedereen appreciëren, zeker omdat we ook verschillende personen mee hadden waarvoor geocachen helemaal nieuw was. Dus als je in Achouffe bent: er is veel meer dan het bier, hier ligt een pracht van een geocaching reeks!

Geocachen Achouffe 3